O meni

Četkica slika srcem…

Davnog dana moja  duša prodorno pogleda u jednu četkicu i ozbiljno joj reče: „Uzimam te u ime svog vernog odraza i šaljem te u svet, drugim ljudima. Ispuni neke moje želje i postaćeš, ako ne najlepši, onda najiskreniji kist na svetu.“

Moja prva želja je da uvek budeš mojom rukom vođena i tad će te shvatiti oni koji znaju da su sva čuda života moguća.

Znam da ćeš povremeno odustajati, osećati praznine i ponore, nedokučivosti i besmisao. Kako ga prikazati? Ali, sve je to neophodno, jer to sam ja. Ja,sasvim drugačija od drugih. Specificuum. Sav izobličeni svemir je u meni.

Bićeš sposobna da potezom dočaraš sve ovo natalozeno u meni, a posmatrač će znati i umeti da to prepozna, iako će ga prizor šokirati ili zapanjiti. Svako sa svojom emocijom vođen.

I nemoj nikad da zaboraviš da služiš samo meni, čak kad vidiš da te je teško ili zastrašujuce razumeti.

Ti slikaš besmisao i paradokse ovog sveta. Rugaš se nakaznim pojavama. Ono jednostavno u lepoti i radosti života naslikali su drugi.’’

I bi tako… ja počeh da slikam.

A sad da vam se predstavim.

Zovem se Vranić Jelena, rođena sam jednog martovskog predvečerja na prelasku zime u proleće. Moj grad je Beograd. Imam trideset godina, po vokaciji sam ekonomista. Bavim se privatnim preduzetništvom poslednjih deset godina. Ipak, slikarstvo je moja potreba od najranijih dana, kroz njega pokazujem ko sam, moj primarni senzibilitet i način da objasnim svet oko sebe.